Pehely pogácsa

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 margarin (25 dkg)
  • szalalkáli vagy sütőpor
  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 tojássárga

Elkészítés

A lisztet a puha margarinnal elkeverjük. Majd a szalalkálival, a sóval, a tojással, a tejföllel is alaposan eldolgozzuk. Ezután 1 órát pihentetjük, majd egy ujjnyi vastagra nyújtjuk és szaggatjuk. 1 tojássárgával megkenjük, a tetejüket bevagdossuk egy picit. Előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.